Magneetroerders

Elke Hanna Instruments-roerder is uitgerust met een snelheidssensor gekoppeld aan een frequency voltage converter, die de snelheid op de monitor aangeeft. Wanneer de snelheid het voorgeprogrammeerde maximum bereikt, zal de snelheidsbegrenzer de VCO stilleggen, om zo de snelheid van de motor te vertragen. Dit garandeert dat, wanneer de lading plotseling weggehaald wordt van de roerder, de motor niet zal versnellen tot een snelheid die gevaarlijk is voor zowel gebruiker als roerder. De onderdelen zijn ontworpen en vervaardigd volgens strikte richtlijnen om volledige betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Alle componenten zijn gemonteerd in een behuizing bedekt met een roestvrijstalen plaat, die spatwaterdicht is en bestand tegen chemicaliën.

Sort by
Sort by

Compacte, lichte magnetische roerders

  • Roercapaciteit tot 5 liter  AISI 316-materiaal voor de behuizing of ABS kunststof
  • Aanpasbare snelheid van 100 rpm tot 1000 rpm
  • Hoog/laag dubbel snelheidsbereik voor beste toerental
  • Speedsafe™-systeem zodat de maximumsnelheid nooit overschreden wordt, zelfs indien het monster er plotseling afgenomen wordt

Speedsafe™ van Hanna Instruments

Er bestaan twee types magnetische roerders: mechanische en elektrische. De meeste fabrikanten van magnetische roerders gebruiken de mechanische benadering. Zij gebruiken staal en aluminium voor het structurele materiaal en verouderde methodes voor de controle van de snelheid. Deze instrumentlen zijn niet alleen zwaar, maar ook nog heel onnauwkeurig. Het gebruik van deze materialen en methodes lijkt de instrumentlen gehard en sterk te maken, maar ze zijn daarentegen moeilijk te hanteren en achterhaald.

Iets zo simpel als het volledig oplossen van zout in een mengsel, is in werkelijkheid een wetenschap. Vaak kan dit niet bekomen worden met eenvoudige mechanische processen. Het enige alternatief dat de gebruiker van mechanische instrumentlen heeft, is het verlengen van de roertijd of het verhogen van de temperatuur. Met elektronische roerders kan er meer bekomen worden. De benadering van Hanna Instruments is elektronisch.

Snelheidssensor en begrenzer: elke Hanna Instruments-roerder is uitgerust met een snelheidssensor (opto-sensor) gekoppeld aan een FVC (frequency voltage converter), die de snelheid op de monitor aangeeft. Wanneer de snelheid het voorgeprogrammeerde maximum bereikt, zal de snelheidsbegrenzer de VCO stilleggen, om zo de snelheid van de motor te vertragen. Dit garandeert dat, wanneer de lading plotseling weggehaald wordt van de roerder, de motor niet zal versnellen tot een snelheid die gevaarlijk is voor zowel de gebruiker als de roerder. Dit kenmerk wordt niet vaak gebruikt bij conventionele roerders.

Nauwkeurigheid: de aanpassing van de roersnelheid met een mechanische roerder is onnauwkeurig. Vergelijkbaar met de ‘zoom’-functie van een microscoop, kan u toegang krijgen tot twee aparte snelheidsbereiken. Dit garandeert maximale herhaalbaarheid van experimenten.

Auto-feedback: met de Hanna Instruments auto-feedback-roerder, wordt elke verandering in de vloeibaarheid of in het volume van de oplossing automatisch gecompenseerd, om de snelheid constant te houden.
Gesofisticeerde techniek: briljant ontwerp, waarbij gebruik gemaakt wordt van gesofisticeerde elektronische technologie, waardoor de beste prestaties geleverd worden. De onderdelen zijn ontworpen en vervaardigd volgens strikte richtlijnen om volledige betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Alle componenten zijn gemonteerd in een behuizing bedekt met een roestvrijstalen plaat, die spatwaterdicht is en bestand tegen chemicaliën.
Veiligheid: een aan/uit-schakelaar en een zekering op het achterpaneel zorgen voor een eenvoudige manier om de stroom uit te schakelen in het geval van kortsluiting. Het circuit is geaard naar de behuizing voor extra bescherming.