Luxmeters

Lichtkwaliteit is heel belangrijk op de werkvloer, in scholen, serres/kassen en publieke gebouwen. Te weinig licht (of lichtgevende intensiteit) beïnvloedt de kwantiteit en kwaliteit van de prestaties van zowel mensen als gewassen. Hanna Instruments' lichtmeter gebruikt speciale optische filters om de spectrale gevoeligheid van het menselijke oog te evenaren.

Sort by
Sort by

De kwaliteit van het licht

Lichtkwaliteit is heel belangrijk op de werkvloer, in scholen, serres en publieke gebouwen. Te weinig licht (of lichtgevende intensiteit) beïnvloedt de kwantiteit en kwaliteit van de prestaties van zowel mensen als gewassen. Hanna Instruments’ lichtmeter gebruikt speciale optische filters om de spectrale gevoeligheid van het menselijke oog te evenaren.

Lichtgevende intensiteit wordt gemeten en getoond in foot-candle (ft-c) of in lux (lx). Lichtmeters worden meestal luxmeters genoemd. 1 lux is gelijk aan 1 lumen per vierkante meter en 1 foot-candle is gelijk aan 1 lumen per vierkante voet (0,0929 m²). Om de metingen om te vormen, gebruik volgende formules:

foot-candle = lux x 0,0929
lux = foot-candle x 10,764